De biotoop van de steenberg en het "circuit van de bomen"

  • Blegny-mine_le_biotope_du_terril_2

Hoe ontstaat er leven op een hoop stenen ?

Welke zijn de pioniers soorten die de punten zonder leven koloniseren om zo de grond voor te bereiden voor de toekomstige biodiversiteit?

Waarom brand een steenberg?

Jullie vinden al deze antwoorden op deze vragen en nog vele andere tijdens de wandeling van de "biotoop van de steenberg" dank zij didactische mertalige panelen en in de mate van mogelijk via audiogidsen evenals meertalig.

Blegny-Mine - le circuit des arbres land art

"L'arbre à musique" © Werner Moro

Het parkoer heeft een dubbele ontdekking zowel botanisch als artistiek door het "circuit van de bomen" die zich gelijktijdig met de "biotoop van de steenberg" kan doen.

De wandeling rond de steenberg +/- 1 km kan zich vervolledigen door tot op de top te gaan door middel van een nieuw trap met 204 treden

  • Talen van bezoek :
    • Frans
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn aanvraag
Mijn Gegevens
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Telefoon : +3243874333
23 Rue Lambert Marlet
4670
Blegny
  • Gesproken talen :
    • Frans