Cultuur

Laat u betoveren door de Luikse cultuur! Luik beschikt over tal van symbolische culturele bezienswaardigheden, die de stad internationale allure geven. Luik trekt dan ook jaarlijks vele bezoekers uit binnen- en buitenland.


Luik: een groot en gevarieerd aanbod aan musea

Het Museum van het Waalse Leven. Dit museum biedt een originele kijk op het Wallonië van de 19e eeuw tot nu.

Grand Curtius, een museumcomplex van internationaal niveau. Hier ontdekt u 7000 jaar geschiedenis en kunst van het Luikse land aan de hand van 5200 thematisch en chronologisch getoonde voorwerpen.

Museum La Boverie, in het Boveriepark, herbergt diverse permanente collecties van het Museum voor Schone Kunsten van Luik. Tevens worden er tijdelijke tentoonstellingen van internationale klasse georganiseerd.

Slenter in het Aquarium-Museum van Luik van zaal naar zaal en bewonder de 2500 diersoorten zoals bijzondere vissen, ongewervelden en reptielen.


Luik, dat is ook een enorm aanbod aan voorstellingen

Laat u verrassen door de moderne en originele architectuur van het operagebouw Opéra Royal de Wallonie. In dit gebouw, uitgerust met de allerbeste voorzieningen, worden de bekendste opera's uitgevoerd.

Het Orchestre Philharmonique Royal de Liège is het enige symfonie-orkest van Franstalig België. Dit bijzondere concertgebouw is uitgerust met een fantastische filharmonische zaal.

In de gerenoveerde schouwburg Théâtre de Liège worden tal van voorstellingen gegeven. Het moderne theater is gevestigd in het indrukwekkende gebouw van de Société Libre d’Émulation.


Ook op het gebied van verenigingsleven en lokale cultuur valt er veel te beleven in Luik

Cité Miroir is een plek voor educatie, debat en cultuur in dienst van het burgerschap. In dit voormalige badhuis Bains et Thermes de la Sauvenière worden diverse uiteenlopende activiteiten georganiseerd.


Luik verwelkomt alle bezoekers en dan vooral de allerkleinsten

Cadran, centrum voor cultuur en muziek, organiseert diverse muzikale avonden. Het programma van concertzaal Reflektor, dat twee jaar geleden werd geopend, bestaat uit concerten en voorstellingen.

Tentoonstellingen, activiteiten, bioscopen, voorstellingen en uitgebreide programmeringen... cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de provincie Luik.