Circuit van Spa-Francorchamps

Het circuit van Spa-Francorchamps, vaak het mooiste circuit ter wereld genoemd, is een belangrijke naam in de geschiedenis van de autosport


Een uniek circuit, door alle coureurs gewaardeerd

Het is geen toeval dat het circuit zowel door de rijders als door de teams wordt beschouwd als het mooiste circuit ter wereld. Het beroemde tracé van circa 7 kilometer loopt tussen de magische driehoek Francorchamps, Malmedy en Stavelot. Spanning, sensatie, snelheid en stuurmanskunsten... maak het mee op het circuit van Francorchamps.


De Grote Prijs van de F1 met de grootste coureurs

De Grote Prijs van België is ongetwijfeld een van de populairste races van het seizoen en trekt jaarlijks bijna 60.000 bezoekers. In deze race van 308 km lang en met 44 ronden strijden de grote namen van de Formule 1. Fangio, Senna, Schumacher, Alonso of Vettel, Hamilton en Verstappen, de meeste grote namen hebben hier gereden.


Spa-Francorchamps, toneel van diverse internationale races

Het circuit is een ware toeristische en sportieve trekpleister geworden. Er worden dan ook tal van andere bekende races gereden op Spa-Francorchamps.

Zoals het wereldkampioenschap Endurance (6h WEC), de 24 uur van Spa, de 25 H VW Fun Cup, de 24 H 2CV, maar ook de grote klassieke races met de Spa Classic, de Spa Summer Classic en de Spa Six Hours.

De World Series by Renault richt zich vooral op gezinnen, terwijl de Bikers Classic en de 6 heures Moto favoriet zijn bij motorrijders.

Houdt u van motorsport? Ervaar zelf hoe het is om autocoureur te zijn tijdens een pistedoop en tijdens de Publieksdagen.