Autonome Haven van Luik

! COVID-19 maatregelen !
Wij raden u allereerst de website van deze dienstverlener te raadplegen om de openingsdata en de voorwaarden voor toegang tot de site op te vragen.
  • PAL_FR_Quadri
  • Port Autonome –Liège provincedeliege_presse&multimedia
  • Port Autonome –Liège provincedeliege_presse&multimedia
PAL_FR_QuadriPort Autonome –Liège provincedeliege_presse&multimediaPort Autonome –Liège provincedeliege_presse&multimedia

Luik langs het water... Al duizend jaar scheepvaartverkeer in de Vurige Stede!

Al in de 10e eeuw verhandelde Luik goederen met Nederland, Frankrijk, Engeland en Duitsland. Luik ontving toen via de Maas de meest waardevolle producten uit deze tijd: de wijnen uit de Elzas en andere Franse wijnen, Oosterse kruiden, luxueuze tapijten, Byzantijnse stoffen.

Anderzijds vonden de lokale producten ook hun weg over de rivier: pelswerk, stenen, leisteen, granen, wol, lakens, koperwerk.

De Autonome Haven van Luik werd opgericht in 1937. Ze is de grootste binnenhaven van België en de derde grootste van Europa.

De Autonome Haven van Luik telt tegenwoordig 32 havenzones die verspreid liggen langs de Maas en het Albertkanaal. In totaal beslaan ze een oppervlakte van meer dan 379 hectaren terreinen die ter beschikking staan van de gebruikers van de waterweg.

Met een jaarlijks verkeer van meer dan 20 miljoen ton kent de haven al verscheidene jaren een constante groei.

Het toekomstig multimodaal platform “Liège Trilogiport” zal volledig worden gewijd aan de logistiek en zal worden uitgerust met een containerterminal van zo'n 15 hectaren. Dit platform moet in een nabije toekomst een waar “logistiek dorp” worden in het hart van Europa.

  • Talen van bezoek :
    • Frans
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn aanvraag
Mijn Gegevens
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Telefoon : +3242329797
14 Quai de Maestricht
4000
Liège
  • Gesproken talen :
    • Frans