Andere evenementen

In de provincie en vooral de stad Luik worden tal van evenementen georganiseerd. Een overzicht van de belangrijkste evenementen die u echt eens moet hebben ervaren!


De bekende Luikse kermis, ruim een km aan vermaak en vertier

Een maand lang kunnen de fans van draaimolens, spannende attracties en zoete suikerspinnen hun hart ophalen. De Luikse Kermis neemt 5 weken lang zijn intrek langs Boulevard d'Avroy.

Met meer dan 180 klassieke en moderne attracties en de vele kraampjes met de beroemde Lackmans-wafels, karamelappels en oliebollen, zorgt de Luikse kermis voor plezier voor jong en oud.


Luik sfeervol verlicht voor het traditionele evenement Nocturne des Coteaux de la Citadelle

Het historisch hart van Luik door talloze kaarsen verlicht, dat mag u niet missen! Kom op de eerste zaterdag van oktober naar Luik voor de traditionele Nocturne des Coteaux de la Citadelle.

Dit evenement wordt steeds populairder en trekt ook veel buitenlandse bezoekers. Op deze avond wordt de Vurige Stede verlicht door duizenden kaarsen, een uitzonderlijk schouwspel! De straten, steegjes, terrassen en trappen, zoals de beroemde Montagne de Bueren, worden enkele uren lang sfeervol verlicht.

Ervaar al slenterend door de stad deze ongekende sfeer, geniet van muziek en andere optredens, en ontdek Luik en de citadel op originele wijze.


De 15 augustus-feesten, het uitbundigste feest van Luik

De 15 augustus-feesten vinden plaats in de wijk Outremeuse, bekend van de schrijver Georges Simenon.

Een week lang worden tal van activiteiten georganiseerd: concerten, spelletjes, kermis en rommelmarkten, maar vooral folkloristische missen en processies.
De belangrijkste dag is 15 augustus met de processie van de Zwarte Maagd van Outremeuse, gevolgd door een mis en preek in het Waals. De grote optocht van de Reuzen van Outremeuse is ook een hoogtepunt van deze belangrijke dag voor de Luikenaren.

Op die dag worden ook Tchantchès en Nanesse geëerd, net als de andere reuzen, die deel uitmaken van de Luikse folklore.

Volgens de traditie worden de festiviteiten op 16 augustus om 17 uur afgesloten met de begrafenis van Matî l’Ohê.


In september viert de provincie Luik de Waalse feesten

Overal in de provincie Luik worden de Waalse feesten gevierd met diverse activiteiten, optredens en concerten.

De meeste activiteiten vinden plaats in de stad Luik, met gratis concerten op Place Saint-Lambert en Place Saint-Etienne, en drie dagen lang een gastronomisch dorp met een twintigtal confreries.

Ook de toeristische bezienswaardigheden zetten Wallonië in het zonnetje, zoals het Museum van het Waalse Leven met diverse voorstellingen of demonstraties van ambachtslieden.


Epicuriales in Luik, het culinaire evenement van het jaar

Al een jaar of tien is Epicuriales hét culinaire evenement van Luik. Lekkerbekken en smulpapen verzamelen zich in het Boveriepark, dat dan wordt omgetoverd tot een enorm openluchtrestaurant.

Het idee is eenvoudig: al slenterend langs de foodstands en tenten kunt u van diverse culinaire gerechten proeven, alles in het prachtige kader van het Boveriepark. Een gastronomische beleving!

Zachte achtergrondmuziek, culinaire animaties, 'battles' tussen beroemde chef-koks en natuurlijk heel veel proeverijen. Dat wordt smullen!