Aérodrome de Theux

! COVID-19 maatregelen !
Wij raden u allereerst de website van deze dienstverlener te raadplegen om de openingsdata en de voorwaarden voor toegang tot de site op te vragen.
  • Aerodrome laboru

Er was eens...


In het begin van de jaren dertig probeerde een groep originelen de grond te verlaten met een machine die zij zweefvliegtuig noemden. In feite was het zweefvliegtuig meer een stoel met vleugels, die deze waaghalzen de lucht in stuurden door middel van een lier, als een vlieger,... na erop gezeten te hebben.


In die tijd was het nodig om gepassioneerd te zijn! Denk na, de duur van de vluchten was van de orde van de minuut! De vluchtverslagen van die tijd vermelden soms de afgelegde weg. In bijzonder gunstige omstandigheden konden sommigen zelfs een draai van 360° maken!


Gelukkig is de technologie snel geëvolueerd. Geleidelijk aan kwamen er steeds efficiëntere apparaten beschikbaar. De kleine groep van het begin, waarvan hier enkele leden poseren voor een Jodel in 19xx, groeide en vestigde zich in zijn huidige installaties van Laboru, beetje bij beetje uitgebreid.


Vandaag is de Royal Verviers Aviation, met meer dan 200 leden, uitgegroeid tot één van de belangrijkste vliegclubs in België.

  • Talen van bezoek :
    • Frans
SLUITEN
De verlichte velden zijn aangeduid met een sterretje*
Mijn aanvraag
Mijn Gegevens
Je kunt zich ook aanmelden voor een van onze onderstaande extra diensten :
Bevestig je verzoek aub :
Volgens de Wet n° 78-17 van 06 januari 1978 van de Franse Nationale Commissie voor Informatica en Vrijheden (CNIL) over informatica, bestanden en vrijheden (artikel 36), kan de houder van het recht op kennisneming en waarvan informatie over hem incorrect, onvolledig, onduidelijk of gewijzigd is, of waarvan het gebruik, de communicatie of de bewaring verboden is, eisen dat deze informatie wordt gecorrigeerd, aangevuld, verduidelijkt, bijgewerkt of verwijderd. Gelieve dit in onderstaand formulier aan te geven indien u dit recht wil uitoefenen.
Personalia's
Telefoon : +3287223032
79 Route d'Oneux
Laboru
Theux
4910
Theux
  • Gesproken talen :
    • Frans

Kaart